SLIPERI

Sedan 1956 har vi slipat glas i vår butik, ett hantverk vi är stolta över. Vi behöver inte transportera eller skicka dina glas långväga, så minskar vi även vårt avtryck på miljön. Du som kund kan till och med lämna in dina glasögon och få ut dom samma dag, när det är bråttom. När det gäller glas finns det stora skillnader i kvalitet. Precis som med bilar finns det glas från flera tillverkare med olika märken av olika kvalitet. Vi arbetar med bland annat starka varumärken som Rodenstock, Zeiss och Essilor som erbjuder marknadens bästa glas. För oss är kvalitet och tradition av yttersta vikt i alla delar.

VILKA GLAS PASSAR DIG BÄST?

Vilket glas som passar dig bäst, beror helt på ditt synfel, ditt behov och din livsstil. Vet du att det finns drygt 200 progressiva glastyper och cirka 20 olika material att välja mellan? Vårt svar är att det kan du inte, utan det är just det som du skall få hjälp med av din personliga optiker som har en bred kunskap. Efter en grundlig syn- och ögonundersökning presenterar vi olika förslag som kan passa dig. Sedan är det du som väljer utifrån dina behov, livsstil och plånbok. Vi har allt från enklare glas till glas med avancerade slipningar som ger en synkomfort utöver det vanliga. Det är inte bara glasögonglasens kvalitet som spelar roll när du skall välja glas. Även bland ytbehandlingarna finns det olika kvalitéer att välja mellan. Vi hjälper dig att hitta rätt glas som vi sedan slipar till just dina ögon, på plats i butiken.

...

Vi arbetar utifrån tre nivåer:

BRA

Ser bra på långt håll och vid läsning. Du kan behöva röra huvudet vid läsning av långa rader.

BÄTTRE

Har större och bredare synfält. Ger smidigare övergång från långt till nära.

BÄST

Utvidgat och stabilt seende med detaljprecision, oavsett riktning och avstånd. Skarpt seende utan gungande känsla.

...

PROGRESSIVA GLAS

Det finns olika progressiva glas att välja mellan. Det finns glas för dig som vill ha marknadens mest avancerade progressiva glas och för dig som vill ha enklare progressiva glas.

...