SLIPERI

Allt glas har olika unika förmågor. Vårt glassortiment består av enklare varianter till glas med avancerade slipningar. Att slipa glas är ett hantverk som vi är stolta över att kunna erbjuda dig. Sedan 1956 har vi slipat glas i vår verkstad här i Örebro. Då vi inte behöver transportera eller skicka dina glas långväga, så minskar vi även vårt avtryck på miljön. Du som kund kan till och med lämna in dina glasögon och få ut dom samma dag, när det är bråttom. När det gäller glas finns det stora skillnader i kvalitet. Precis som med bilar finns det glas från flera tillverkare med olika märken av olika kvalitet. Vi arbetar med bland annat starka varumärken som Rodenstock och Essilor som erbjuder marknadens bästa glas. För oss är kvalitet och tradition av yttersta vikt i alla delar.

VILKA GLAS PASSAR DIG BÄST?

Vilket glas som passar dig bäst, beror helt på ditt synfel, ditt behov och din livsstil. Vet du att det finns drygt 200 progressiva glastyper och cirka 20 olika material att välja mellan? Vårt svar är att det kan du inte, utan det är just det som du skall få hjälp med av din personliga optiker som har en bred kunskap. Efter en grundlig syn- och ögonundersökning presenterar vi olika förslag som kan passa dig. Sedan är det du som väljer utifrån dina behov, livsstil och plånbok. Vi har allt från enklare glas till glas med avancerade slipningar som ger en synkomfort utöver det vanliga. Det är inte bara glasögonglasens kvalitet som spelar roll när du skall välja glas. Även bland ytbehandlingarna finns det olika kvalitéer att välja mellan. Vi hjälper dig att hitta rätt glas som vi sedan slipar till just dina ögon, på plats i butiken.

...

PROGRESSIVA GLAS

Det finns olika progressiva glas att välja mellan. Det finns glas för dig som vill ha marknadens mest avancerade progressiva glas och för dig som vill ha enklare progressiva glas.

EKONOMI

Detta är ett enklare progressivt glas för dig som prioriterar ett lägre pris. Du ser på alla avstånd. Glaset tillverkas med äldre optisk teknologi och kan därför ta längre tid att vänja sig vid.

BAS

Detta är progressiva glas med god komfort. Du ser bra och växlar mellan att se på långt till nära håll snabbare än med de enklaste progressiva glasen.

BRA

Glasen är näst bäst och tillverkas med väl beprövad optisk teknologi. Glaset anpassas till den båge du valt och till din ansiktsform.

BÄST

Glasen är världens modernaste progressiva glas och ger dig absolut bäst förutsättningar för ditt seende och välbefinnande.

...

...