Glas

Glas – en viktig del av dina glasögon

Vilka glas vill du ha i dina bågar? Klarglas, solglas eller glas som mörknar när det ljusnar?

Ja, idag har du valfriheten att få dina glas med olika egenskaper. Välj mellan klarglas, solglas eller varför inte slå två flugor i en smäll och ta ett färgskiftande glas som är klart inomhus och mörkt utomhus. Vad du föredrar beror helt på dina behov och din livsstil.

Efter en grundlig syn- och ögonundersökning presenterar vi olika förslag som kan passa dig. Sedan är det du som väljer utifrån dina behov, livsstil och plånbok. Vi har allt från enklare glas till glas med avancerade slipningar som ger en synkomfort utöver det vanliga.

Kanske önskar du även att få ett par solglasögon med styrka? eller varför inte ett par glasögon anpassade för bilkörning?

Styrkan med kvalitetsglas

Visste du att det idag finns drygt 200 progressiva glastyper och cirka 20 olika material att välja mellan? Så hur skall du som konsument veta vilka glas som passar dig bäst? Vårt svar är att det kan du inte, utan det är just det som du skall få hjälp med av din optiker.

Vårt glassortiment består av enklare varianter av glas till glas med avancerade slipningar. Vilket glas som passar dig bäst, beror helt på ditt synfel, ditt behov och din livsstil.

Högt brytningsindex – gör att du får ett tunnare och lättare glas att sätta i dina bågar.
Bra optik – En bra optisk kvalitet innebär att du kan få individuellt anpassade glas som ger dig bättre synkomfort.
Kvalificerad ytbehandling – med hjälp av särskilda ytbehandlingar görs kvalitetsglasen reptåliga, refelxfria, smutsavvisande och antistatiska. Du upplever att du ser klart, dina glasögon håller sig rena, dammfria och blir lätta att putsa.

Ytbehandlingen har betydelse

Det är inte bara glasögonglasens kvalitet som spelar roll när du skall välja glas. Även bland ytbehandlingarna finns det olika kvalitéer att välja mellan. Allt från enklare med viss reptålighet till ytbehandlingar där glasens hårdhet, tack vare ytbehandlingen, motstår slitage i betydligt större grad. Det skiljer alltså mellan olika ytbehandlingar.

Med antireflexskydd får du ökad synkomfort då glasen minimerar störande reflexer och skuggor i glasen. De släpper också in mer ljus vilket ger ökad synkvalité. Vill du dessutom slippa putsa dina glas så ofta, se då till så att dina glas är smutsavisande och antistatiska. För bekvämt seende välj alltid ytbehanling på dina glas. Bort med:

  • Fingeravtryck
  • Bländning
  • Repor
  • Smuts
  • Vatten